Program AgriTech (Dutch)

Israel and The Netherlands: Facing Challenges in

Post Harvest Food Losses

Innovatiemissie naar de AgriTech, Israël: 26/27 april – 1 mei 2015

Inschrijfformulier

U kunt zich hier inschrijven voor deze missie

De Three4Life Innovatiemissie naar Israel biedt toegang tot één van de wereld’s meest actieve en innovatieve landen op het gebied van AgriFood, Energie en Water, met een jaarlijkse turnover van EUR 8.3 miljard in deze sectoren.

Onze missie brengt deelnemers gericht in contact met geïnteresseerde partijen en biedt deelname aan unieke netwerkevenementen. Naast een bezoek aan de AgriTech, de grootste Agri en Horti Technologie beurs in het Midden-Oosten, bevat het programma veldbezoeken in Israël en de Palestijnse Gebieden.

Deelname aan ons boeiende programma in gezelschap van enthousiaste en gemotiveerde Nederlandse ondernemers in de AgriFood & Technology, Energie en Water sectoren is al mogelijk vanaf EUR 400,= exclusief reis- en verblijfkosten.

Israël en Agri, Food & (SMART) Technologie

Israël kent een sterke landbouw en landbouwtechnologie sector, groot geworden door het bewerken van moerassige en droge gebieden. Specialismen die hieruit voort-vloeien zijn niet zelden complementair op Nederlandse competenties. Dit geldt ook voor de ontwikkeling van oplossingen voor Derde Landen. Ontwikkelingen in Israël zijn onder andere te vinden op het gebied van genetica, sensing, robotics, inzet van drones, irrigatie, waste-to-energy oplossingen, big-data applicaties (o.a. voor open en gesloten teelt en kassen), Article-harvest handling en verwerken van (sub)tropische fruitsoorten of gewassen, verlengen van de versheid van groente en fruit en nieuwe verpakkingstechnieken, meat & feed, zuivel, etc.

Interessante spelers in de ‘Startup Nation’, zoals Israël genoemd wordt, zijn o.a. (hightech) start-ups en onderzoeksinstellingen. De missie laat u met hen kennismaken. Op de beurs en conferentie worden ook veel bezoekers uit de Palestijnse Gebieden, China, India en Afrikaanse landen verwacht.

Programma Onderdelen

Het missie programma gaat in op mogelijke oplossingen op ‘Farm, Industry, Retail en Consumer level

Startup-Event AgriVest

De mogelijkheid bestaat om een dag eerder te komen en op 27 april de AgriVest (brainstorm met presentatie van Israelische startups) mee te maken.

Conferentie ‘Facing Challenges in Articleharvest Food Losses’

Het wereld ‘Food Waste & Food Loss’ probleem staat centraal in deze internationale expert conferentie die van 28-30 april gehouden wordt op het Agritech beursterrein. Speciale aandacht wordt gegeven aan projectfinanciering in Derde-Wereld regio’s.

Side event Ambassade

Op 29 april organiseert de Nederlandse Ambassade een seminar en Showcase om Nederlandse innovaties op het gebied van Food Loss Reduction en Article Harvesting te presenteren aan geselecteerde Israëlische bedrijven en instituten en bezoekers uit andere landen. Voor innovatieve Nederlandse bedrijven bestaat de mogelijkheid om hier hun bedrijf via een ‘pitch’ te presenteren.

Presentatie op ‘Holland Point’

Uw bedrijf kan prominent gespresenteerd worden in onze Holland stand op de beurs (meerprijs). Bij voldoende interesse realiseren wij een bemande ‘Holland Point’ stand op de beurs waar u uw bedrijf middels uw logo, foto en bedrijfsmaterialen aan alle (internationale) beursbezoekers kunt presenteren.

U kunt t/m 7 april a.s. inschrijven !

MISSIE HIGHLIGHTS

AgriVest Evenement, 27 april 2015

Een inspirerend brainstorm evenement waarin uitda-gingen en oplossingen voor vragen die de Agritech Investeerdersgemeenschap bezighouden, worden besproken. Tijdens AgriVest worden innovatieve Israëlische ondernemers gepresenteerd. Doe mee en wordt in aanwezigheid van ca. 300 investeerders, strategische partners, overheidsfunctionarissen en high-potentials geinformeerd over de nieuwste technologische doorbraken uit de Israëlische sector. Zie ook: www.agritec.org.il/agrivest en http://trendlines.com/wp-content/uploads/AgriVest-2015-presenting-companies.pdf

Agritech Beurs, 28 - 30 april 2015

De grootste Agri en Horti technologiebeurs in het Midden-Oosten met internationale aantrekkingskracht (in 2012: 27.000 locale en 8.100 internationale bezoekers). Met exposanten uit de hele keten en dit jaar voor het eerst ook speciale aandacht voor Post Harvest en voedselverwerking (eerste fase). Het speciale Innovatiepaviljoen presenteert de nieuwste en veelbelovende vindingen. Tevens kunt u gebruikmaken van de Agritech Matchmaking Tool voor het maken van afspraken. Hierbij adviseert onze lokale vertegenwoordiging u graag. Zie ook: www.agritech.org.il

Conferentie ‘Facing Challenges in Article Harvest Food Losses’, 28 - 30 april

Het Volcani Center, een van Israëls leidende onderzoeksinstellingen, organiseert tijdens de Agritech een internationale expertconferentie over ‘Combating Food Losses’. Met sprekers uit het bedrijfsleven, overheid en onderzoeksinstellingen. Aan te raden zijn o.a. de sessies georganiseerd door de LR Group omtrent project management en financiering in Derde landen. Zie ook: www.agritech.org.il/preliminary-program

Promotie op ‘Holland Meeting Point’

Naast de Agritech tours waaraan u kunt deelnemen organiseert Three4Life drie dedicated demo tours: A) de Aardappelkolom; B) de Kippenketen en C) Fresh Packaging and Logistics.

Side Event - Nederlandse Ambassade, met bedrijfspresentaties, 29 april 2015

De Nederlandse Ambassade organiseert tijdens het programma een side-event met geselecteerde Israëlische bedrijven actief in
‘Food Waste Reduction in the Logistics and Retail Level’.

 

Topics en sprekers:

 • Government policy to prevent food loss and secure food supply by Tekla van Napel, Senior Policy advisor Netherlands Ministry of Economic Affairs
 • Triple Helixmodel in the Netherlands by Michael Jurriaans, manager Articleharvest Network
 • Scientific research in the Netherlands by Toine Timmermans, Program manager sustainable food chains, Wageningen University
 • Business opportunities & cooperation between Israel and the Netherlands by Jan Hak, president NAFTC and delegation leader

 

Voor enkele missiedeelnemers bestaat de mogelijkheid zichzelf middels een pitch te presenteren.

PROGRAMMA

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de volgende programma’s kan tot 7 april a.s.!

Maximaal aantal deelnemers is 30. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!  Reis en Verblijf: Genoemde prijzen zijn excl. hotel en vliegticket. Three4Life biedt een (groeps) kortingstarief voor directe vluchten met ELAL. Zij kan u assisteren bij het boeken van een hotel (vaak tegen korting) en informeren in welk hotel de missieleden verblijven.

Programma A (basic)

Aankomst 27 april, vertrek 1 mei 2015
Deelnamekosten: EUR 450,00

 • Bezoek aan AgriTech én Tours
 • Toegang tot het locale Three4Life netwerk, met suggesties voor matchmaking
 • Netwerkavond georganiseerd door de Ambassade, met gelegenheid tot pitchen van uw bedrijf
 • Netwerkavond bij één van de grootste Israëlische Agri projectontwikkelaars en contractors
 • Koningsdag Haringparty op de Residentie van de Nederlandse Ambassadeur
 • Korting op uw vliegticket via ELAL
 • Deelname aan één van de Three4Life tours
 • Diverse lunches, diners én lokaal vervoer

Programma B (extra)

Aankomst 26 april, vertrek 1 mei 2015
Deelnamekosten: EUR 530,00

Dezelfde onderdelen als Programma A, maar incl. deelname aan de AgriVest.

Gezamenlijk Holland Meeting Point
op de beurs Extra promotie!

Breng uw activiteiten extra onder de aandacht bij de vele bezoekers uit Israël, PA, China, India en diverse Afrikaanse landen! Presenteer uw bedrijf op de gezamenlijke stand “Holland Point” van 9 m2. Een hostess is aanwezig.

Deelname door middel van brochures, bedrijfsfoto en/of logo, bedrijfsmaterialen.
Extra deelnamekosten EUR 350,00.

TOUR INFORMATIE

Een tour vindt plaats bij min. 5 geïnteresseerden.

Tour A: Aardappelkolom

Met Prof. A. Haverkort (WUR)

Focus op de Aardappelkolom met CleanRoom vermeerdering door Ilan Bio, testvelden in het zuiden van Israël, aardappeloogst, Articleharvest handling.

Tour B: Kippenketen

Met de heer A. Spieker (Dutch Poultry Center)

Focus op investeringen, bezoek aan eindklanten en referenties in Israël en/of PA.

Tour C: Fresh Packaging en Logistiek

Met de heer J. Hak

Focus op AgroParks Jordaanvallei, dadels, kruiden, boomgaarden, opslag, Article harvest handling en logistiek.

Inschrijfformulier

U kunt zich hier inschrijven voor deze missie